Hoe werkt het?

De tuin is vrij toegankelijk en je knipt zelf je eigen boeket. Breng bij voorkeur je eigen knipschaar/mesje en emmer mee. Water is hier voorhanden. Een plukbeurt kost 15 euro en bestaat uit een boeket van 25 stelen. Je rekent af bij het verlaten van de tuin. Betalen kan met Payconiq of gepast cash geld in het kluisje. Ook je gekregen cadeaubon kan je hierin droppen. We rekenen op jouw respect om ons harde werk en de mooie bloemetjes correct te vergoeden.

In onze pluktuin ligt de nadruk op dahlia’s, de hype van dit moment. Er staan wel meer dan 200 verschillende soorten verspreid over de bloemenperken, dus elke #dahlialover kan hier zijn hartje ophalen. Je vindt deze bloemen namelijk niet zo snel bij de reguliere bloemist, maar dus wel bij ons! Voor wie liever een meer romantisch veldboeket plukt, of juist van zonnebloemen houdt, alles is mogelijk! Afhankelijk van wat er in bloei staat, zal je steeds een mooi gevarieerd boeket kunnen samenstellen!

Om iedereen eens kans te geven en te voorkomen dat de tuin leeggeplukt wordt, kan het zijn dat op sommige momenten een beperking van slechts 1 boeket per week wordt aangehouden. Hebben we veel bloemen in het hoogseizoen, dan geldt dat uiteraard niet. Die info zal ter plekke beschikbaar zijn, of op sociale media aangekondigd worden.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Regels van den hof

Kom indien mogelijk te voet of met de fiets, ben je toch met de auto, parkeer dan zonder de buurt te hinderen.

Bloemenschaartjes, water en emmertjes zijn hier aanwezig.

Let altijd op met kleine kinderen! Sommige bloemen zijn giftig! De tuin betreden is steeds op eigen risico! Kinderen mogen enkel onder begeleiding knippen, lees eerst aandachtig de knipregels die uithangen in het schuilhok.

Betalen doe je bij het verlaten van de pluktuin.

LENTE        Een plukbeurt bestaat uit 15 stelen en kost 12 euro.

ZOMER/HERFST       Een plukbeurt bestaat uit 25 stelen en kost 15 euro.

Pluktips

Wandel eerst op je gemak doorheen de tuin voor je begint te knippen. Alle soorten staan verspreid en komen ook meerdere keren voor. Kijk rond en ga op ontdekking!

Gebruik aub een bloemenschaar en geen zware snoeischaar. Hierdoor voorkom je dat je meerdere stengels tegelijk doorknipt. Een bloemenschaartje kan je vinden in het plukkot, of aankopen via de webshop.

Pluk steeds met respect, en denk aan de bezoeker die na jou komt.

In onze tuin hebben de bloemen kortere stengels dan de bloemen die gekweekt zijn in serres, pas dus aub je knipgedrag aan. Je hoeft geen superlange stengels te knippen om een mooi boeket samen te stellen!

Kinderen knippen steeds onder begeleiding van een volwassene!

Snij de steel af op ellebooglengte (45 – 50 cm). Let op dat je boven nieuwe knoppen / bloemen afknipt.

Knip nooit de volledige plant onderaan door aub. Maar laat steeds jonge zijscheuten staan, zodat de plant de kans heeft om nieuwe bloemen aan te maken. 

Pluk geen bloemen die te jong zijn maar enkel bloemen die bijna volledig open zijn. Bloemen die nog te dicht in de knop zitten komen in de vaas niet meer uit.

Dahlia’s knip je enkel als ze volledig open zijn! In de vaas zullen ze niet open komen. En dat is jammer! Kies dus enkel de dahlia’s die mooi staan te shinen! Knip voorzichtig, zodat je niet onnodig nieuwe scheuten beschadigt. Dahlia’s hebben holle stengels en deze breken makkelijk.

En ten slotte: geniet van jouw plukmoment!

Groetjes,

Marleen